Van je passie je werk maken

Wauw! Wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar… Hoog tijd om weer eens een update te plaatsen op dit fijne kanaal.

Naast veel mooie dingen zijn er ook wat minder leuke dingen gebeurd… maar daarover later meer.

Zoals je in mijn eerdere blogs kunt lezen ben ik vorig jaar gestart met mijn VA-avontuur. Inmiddels ben ik al veel stappen verder in mijn ondernemerschap en heb ik mij gespecialiseerd tot tekstschrijver en social media manager. Dankzij de hulp van businesscoach Jolanda Wicherson heb ik mijn aanbod ingeperkt en doe ik waar ik écht blij van word: schrijven.

Deze verandering in aanbod bracht ook een huisstijlwijziging met zich mee. Virtual Annemarie werd Schrijf ‘s up! Met Schrijf ‘s up creëer ik content voor andere ondernemers. Zo schrijf ik websiteteksten, nieuwsbrieven en posts voor social media. En natuurlijk blog ik ook voor de zakelijke markt.

Fulltime ondernemen

Ik ben met mijn onderneming begonnen toen ik nog in loondienst werkte als managementassistente in een ziekenhuis. Vorig jaar kreeg ik helaas, maar nu ben ik er blij om, te horen dat ik vanwege bezuinigingen niet aan kon blijven. Geen enkel tijdelijk contract op stafniveau werd verlengd… en dus zou ik per 1 januari 2019 geen baan meer hebben. Dit zag ik natuurlijk als een kans om volop met mijn eigen onderneming bezig te zijn.

De eerste paar maanden van 2019 verliepen goed, dat is ook de periode dat ik Jolanda leerde kennen. En toen ik van het UWV bericht kreeg dat ik tot eind van het jaar een uitkering zou ontvangen, zag ik dit als mijn kans om mij volledig op mijn onderneming te focussen. Ik nam bij Jolanda een half jaar traject af en op 1 juli 2019 was mijn naamswijziging definitief.

Mijn nieuwe logo!

Inmiddels heb ik een aantal vaste klanten en de opdrachten lopen eigenlijk wel door. Het is nu wel even komkommertijd (ik besef nu ook eindelijk de betekenis ervan ;-), maar ik heb goed vertrouwen in de maanden na de zomervakantie.

Tussen geluk en verdriet ligt een flinterdunne lijn

Helaas hebben mijn schoonfamilie en ik ook een hele verdrietige periode achter de rug. Op de avond van de dag de dag dat ik de heropening van mijn bedrijf vierde, kregen wij het verschrikkelijke nieuws dat mijn schoonvader tijdens een weekend weg met oud-collega’s was overleden. Totaal onverwachts.

Omwille de privacy van mijn familie laat ik het hierbij, maar ik kan mijn gevoelens wel met jullie delen. Er gaan momenteel zoveel verschillende emoties door mij heen, dat ik soms even niet weet waar ik het zoeken moet… Woede, verdriet, blijdschap om wat ik heb en dat ik hem in ieder geval heb gekend, dan weer boosheid dat hij veel te jong moest gaan.

Al deze wisselingen zorgen ervoor dat ik op het moment even geen focus heb, geen energie. Persoonlijk niet,n maar ook niet voor mijn bedrijf. Daarom ga ik deze week even alleen een paar dagen weg. Ik ga weer naar de stad waar ik veel energie van krijg: Londen.

Ik vertrek dinsdagmiddag en kom vrijdagavond weer thuis. En ik moet zeggen dat ik er ontiegelijk veel zin in heb! Even lekker opladen, genieten en ontspannen. En dat helemaal alleen! Ik had niet gedacht dat ik huis, man en kind ooit achter zou laten (niet definitief natuurlijk), maar toch ga ik ervoor. Ik denk dat het me wel goed doet en dat ik het zelfs wel elk jaar ga doen. Het is een goede manier om even tot jezelf te komen en weer focus te vinden. Maar wie weet praat ik over vijf dagen wel anders!

Mezelf weer vinden

Dat hoop ik in die vier dagen wel te doen. Ik ben mezelf namelijk een beetje kwijt. Kort lontje, kortaf en futloos. Daar moet dus verandering in komen! En dat ga ik doen door even helemaal op mezelf aangewezen te zijn.

Ik zal een leuke blog schrijven over mijn verblijf in Londen wanneer ik terug ben, met hopelijk nieuwe inzichten voor mijn bedrijf én over de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: