VA-avontuur #3 – Hoe gaat het, modules, tijdsplanning en veel regelen

Follow my blog with Bloglovin

Hoe gaat het nu met de opleiding en mijn onderneming? Kom ik door de stof heen, lukt het een beetje om mijn tijd goed in te delen? Ik vertel het je hieronder.

Inmiddels ben ik zes weken bezig met de opleiding tot VA en gisteren gestart met module zeven. Dat zegt denk ik al genoeg over hoe het gaat! Op mijn bedrijfswebsite heb ik hier ook blog aan gewijd, die lees je hier. De stof is veel praktijk, zoals accounts aanmaken bij diverse sites/online tools, verzekeringen en een bankrekening aanvragen en, het belangrijkste, op zoek naar klanten.

Lees hier de vorige blog

Dat laatste vind ik best wel spannend, want je moet jezelf wel verkopen. Online lukt me dat prima, via Facebook, LinkedIn en Instagram, maar mondeling is toch wel wat anders. Voor de opleiding moest ik ook een elevator pitch schrijven, daarin benoem je je sterke kanten. Dat was leuk om te doen en die kan ik prima gebruiken bij een gesprek met een opdrachtgever. Tot nu toe heb ik een mondelinge overeenkomst met één klant, aan het eind van de maand hebben we een afspraak.

Tijdsplanning

Daar moet ik nog een verbeterslag in slaan… Want ik ga rustig door tot soms middernacht om de module af te maken. En dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Ik heb mezelf voorgenomen om tot uiterlijk 22.30 uur bezig te mogen en daarbij heb ik de hulp ingeroepen van… mijn iPhone. Er is namelijk een bedtijdfunctie in de klok gebouwd, waarmee je precies kunt instellen hoeveel slaap je in de nacht wilt pakken. Je stelt in hoe laat je op wilt staan en aan de hand van een draaischijfje stel je je aantal slaapuren in. De iPhone berekent automatisch hoe laat je dan naar bed moet en geeft een half uur voordat je slaaptijd ingaat een signaal af. Dat is voor mij dan een teken om te stoppen.

Ik heb deze functie een tijdje gebruikt, maar de laatste anderhalf jaar eigenlijk niet meer. Maar omdat ik toch ook echt aan m’n eigen gezondheid moet denken, is het verstandig dit wel weer te doen. Het voordeel van lang doorgaan is dat ik de modules wel in één avond af kan krijgen. Maar het is wellicht niet zo effectief. Ook heb ik de download versie van de Purpuz-agenda 2018. Deze moet ik nog afdrukken, maar ik lees alleen maar goede berichten over het gebruik van deze planner. Ik ga het nu eerst zo uitproberen en als het goed bevalt, schaf ik voor 2019 de papieren planner aan.

Purpuz-planner 2019 planner agenda purpuz.com
Purpuz-planner 2019 / bron: purpuz.com

En verder…

Zijn vorige maand mijn visitekaartjes binnengekomen! Ik ben er blij mee, maar ik heb alweer ideeën opgedaan wat ik er de volgende keer nog bij op wil zetten. Ik heb namelijk ook een slogan bedacht : ‘Ondersteuning voor succes‘. Deze mag er dan bij op en ook de vermelding dat ik op social meda actief ben, aangezien ik me daar in specialiseer. Hoewel ik de simpelheid van de kaartjes ook wel aantrekkelijk vind. Ik zou namelijk op onderzoek uitgaan, juist omdat er zo weinig opstaat. Maar dat ben ik. 😉

Ook heb ik mijn naamswijziging succesvol door kunnen voeren en heet ik nu officieel Virtual Annemarie! De bankrekening is aangevraagd en inmiddels actief, voor de verzekeringen heb ik contact met onze tussenpersoon die ook onze privéverzekeringen regelt en inmiddels heb ik ook een btw-nummer bij de Belastingdienst.

elburg, virtual annemarie, visitekaartjes, virtual assistant
Visitekaartjes!

Er is veel gebeurd en ik moet ook zeker nog veel doen. Maar het is allemaal zo ontzettend leuk om te doen, dat ik het met heel veel plezier doe. Over drie weken gaan we met ons gezin lekker op vakantie, dan is het even tijd voor rust. Hoewel de meeste ondernemers, dus potentiële opdrachtgevers voor mij, dan weer starten. Ik neem de laptop wel mee op vakantie, want misschien kan ik de tweede livedag van de opleiding op 4 september dan online volgen. En wellicht heb ik dan ook al wel een opdracht (of twee) binnen waaraan ik wat kan werken – uiteraard maar een paar uur per week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: