Starten als Virtual Assistant- grijp ik die kans?

Je herkent het vast wel: je hebt altijd al iets voor jezelf willen doen, iets wat je leuk vind en waar je passie voor hebt, maar je weet niet wat. Bijvoorbeeld een webshop in dames- of kinderkleding, of leuke sieraden. Maar daar zijn er al zoveel van… Iets unieks, iets wat er nog niet zoveel is. Je wilt je eigen baas zijn en je eigen werktijden bepalen. Het idee zakt soms weer een beetje weg, maar toch steekt het verlangen van een eigen onderneming steeds weer de kop op.

 

Ik heb het geluk dat ik mijn huidige werk ontzettend leuk vind en het graag doe. Dit is misschien ook wel een reden dat ik de gedachte van een eigen iets soms wat makkelijker loslaat. Maar desondanks wil ik het nog steeds… Vorig jaar had ik het wilde idee om de kleding van mijn dochtertje via mijn site te gaan verkopen. Ik had zelfs al een naam bedacht en vastgelegd als domein. Maar het valt niet mee om elk kledingstuk te moeten fotograferen, benoemen, omschrijven en prijzen. En omdat ik toen een jonge peuter had die nogal wat aandacht vroeg én ik vaak overuren draaide op mijn werk, kwam het niet echt van de grond. Ik heb de foto’s allemaal nog, want stel je voor dat…

 

Blog

Het idee van een webshop heb ik inmiddels laten varen, want dat is een fulltime baan en naast mijn huidige werk en gezin vind ik dat toch wel iets te veel. Sinds vorig jaar juni ben ik met bloggen begonnen, maar door onder andere een nieuwe baan -waar ik vaak extra uren maakte- kreeg dat niet altijd evenveel aandacht. Dat probeer ik dit jaar toch anders te doen, gelukkig lukt dat al aardig! Ooit hoop ik genoeg verkeer te krijgen met mijn blog om er echt leuke dingen mee te doen, zoals mensen inspireren of bijvoorbeeld winacties. Maar voor nu is het vooral een hobby van me en deel ik vooral de dingen waar ik blij van wordt. Toch is er onlangs iets op mijn pad gekomen waarvan ik vlinders in mijn buik krijg…

 

 

VA School

Op Linked-In werd een poosje geleden mijn aandacht getrokken in een groep die ik volg. Daar werd namelijk een bericht geplaatst door één van de oprichtsters van de VA School, Virtual Assistant School. Zij bieden opleidingen aan om je eigen business als VA op te starten. Je krijgt dan onder andere begeleiding in het maken van een ondernemingsplan, het opzetten van je website, bijhouden van je administratie en -het belangrijkste- waar je je opdrachtgevers kunt vinden. Ik ben de oprichtster gaan volgen en hoe meer zij plaatste, hoe enthousiaster ik werd.

 

Summer School

De laatste paar maanden berichtte de VA School voornamelijk over een leuke actie: de VA Summer School. Dezelfde opleiding als de reguliere, maar dan versneld en in de zomer. Daarbij wordt er ook nog eens een leuke korting gegeven op de kosten. Toen ik dat voorbij zag komen, kreeg ik vlinders in mijn buik! Wauw! Met deze opleiding zou ik mijn eigen bedrijfje kunnen oprichten en toch het werk blijven doen waar ik zo goed in ben en blij van wordt. Zo dit het dan zijn? Ik vond het een spannende gedachte. Maar hoe pak ik dit aan? Ik werk nog in het ziekenhuis, gaat dit invloed hebben op een eventuele verlenging van mijn contract dat in december afloopt? Mág ik dit doen naast mijn baan, is het geen nevenactiviteit? Dat zorgde wel voor wat twijfel… Maar dan denk ik weer aan mijn eigen onderneming. Als ik deze opleiding ga doen, zou ik dit jaar al kunnen beginnen met kleine opdrachten naast mijn huidige baan. En als ik dit kan uitbreiden naar een onderneming waarvan ik elke maand kan rondkomen, dan wil ik er volledig voor gaan.

 

 

Toekomst

Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me afgelopen maandag ingeschreven voor de opleiding! Een collega waar ik een tijdlang intens mee heb samengewerkt zei me dat ik ervoor moest gaan nu ik nog jong ben. Zij wilde vroeger altijd graag een eigen reisbureau, dus ze begrijpt me erg goed. De gedachte dat ik in de toekomst mijn eigen werktijden kan indelen, zodat ik er voor mijn dochter kan zijn als ze thuis komt uit school, heeft voor mij de doorslag gegeven. Ook het niet meer hoeven reizen naar en van je werk (behalve naar een opdrachtgever misschien) is een reden om hiervoor te gaan. Maar het allermeest wil ik mijn droom waarmaken: mijn eigen baas zijn.

Wat ik nog wel lastig vind is dat ik er nog niet zo makkelijk over durf te praten op mijn werk. Normaliter ben ik een echte prater en omdat ik zo goed met mijn directe collega kan, vertel ik haar ook veel. Maar ik merkte aan mezelf dat ik toch wat terughoudend was in het vertellen van de opleiding. Want ik weet hoe graag zij wil dat ik blijf, omdat ze het werk een aantal jaar alleen heeft moeten doen. En aan de ene kant wil ik ook heel graag blijven werken in het ziekenhuis, want ik heb het ontzettend naar mijn zin. Maar de wens om mijn eigen ding te doen is toch groter.

 

Voor nu ga ik eerst kijken wat de opleiding me gaat brengen. De startdag is op 3 juli, daarvoor moet ik wel helemaal naar Zuid-Holland, maar dat heb ik ervoor over. En natuurlijk houd ik jullie op de hoogte!

2 Replies to “Starten als Virtual Assistant- grijp ik die kans?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: