Recept: Witlof in honing en tijm

Witlof is een groente die op vele manieren te bereiden is. Hieronder vind je het recept van mijn favoriete witlofgerecht en het leuke is, het is met een half uur klaar!

 

Benodigdheden:

  • 4 stronkjes witlof
  • paar takjes tijm
  • 25 gr. pijnboompitten
  • 4 eetlepels honing
  • klontje Blue Band
  • wok

 

Bereiding:

Snij het kontje van de witlof en haal de blaadjes los. Spoel af en laat goed uitlekken.

Smelt de boter in de pan en bak de pijnboompitten licht aan. Voeg de blaadjes witlof toe en bak ca. 5 minuten mee. Ris de baaltjes tijm van de steeltjes en voeg ze bij de witlof.

Doe de honing in de wok zodra de witlof zachter wordt. Laat het even karameliseren en klaar!

 

Tip: lekker met een stukje vis en aardappelpuree of aardappeltjes met rozemarijn uit de oven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: