Recept: Homemade pastasaus

Eén van mijn favoriete keukens is de Italiaanse en ik mag graag experimenteren met pastasaus. Hieronder vind je het recept van mijn eigen pastasaus.

 

Benodigdheden:

  • 250 gr gehakt
  • zout en peper
  • 1 courgette
  • 200 gr champignons
  • halve rode zoete puntpaprika
  • halve oranje zoete puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 3 theelepels pesto
  • verse kruiden (tijm, bieslook, basilicum)
  • handje rucola
  • parmezaanse kaas (snippers of rasp)

 

Bereiding

Doe het gehakt in een wok of hapjespan, voeg een beetje zout en wat meer peper toe en bak het rul. Snijd intussen de courgette en champignons in (halve) plakjes en de paprika in kleine reepjes en voeg dit aan het gehakt toe.

Laat de groenten ca 5 min. gaar worden en schud of roer het tussendoor om en pers daarna de knoflook uit in de pan. Giet het pakje gezeefde tomaten in de pan en voeg hier de in grove blokjes gesneden tomaat aan toe. Roer de saus goed door, voeg de pesto toe, roer nogmaals door en zet het vuur laag.

Snijd als laatste de kruiden fijn en voeg deze toe aan de saus. Laat de saus nog een minuutje pruttelen en serveer het bovenop de pasta. Maak het af met wat rucola en parmezaanse kaas en dan… Bueno apetito!

 

Tip: Maak de pesto zelf! Dat is gezonder dan uit een potje en je bepaald zelf hoeveel je maakt. Ook scheelt het dat je dan niet het hele potje binnen drie dagen hoeft op te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: