NEW: Netflix favorites – #1 Broadchurch

LifebyAnne Netflix favorites LifebyAnne Blog

Sinds de komst van Netflix kan ik gerust zeggen dat ik er aan verslaafd ben. Als ik een vrij moment heb, zet ik de online dienst zeker aan op mijn KPN-box en probeer ik het liefst zoveel mogelijk afleveringen van een serie te kijken. Of ik kijk minimaal één film en twee afleveringen van een serie. Mijn verslaving van dit moment? Broadchurch.

De serie heeft er al drie seizoenen opzitten, maar ik ben iemand die niet meteen met de hype meegaat. Ik vind het leuker om er in mijn eigen tijd naar te kijken. Hoewel ik die tijd wel wat beter moet indelen, want het fenomeen “bingewatchen” heb ik ook al ontdekt. En pas om 03.00 uur naar bed gaan omdat ik maar niet kan stoppen met kijken, is niet zo handig met een peuter in huis die ‘s ochtends weer op tijd wakker is… Of wanneer ik de volgende dag moet werken, maar dan stop ik ook wel eerder.

Broadchurch tv-serie Brits crime
Bron: Google

Het verhaal

Het eerste seizoen van Broadchurch gaat over het gelijknamige plaatsje waar DI (Detective Inspector) Alec Hardy een baan op het plaatselijke politiestation aanneemt en zo de promotie voor de neus van detective Ellie Miller wegkaapt. De dag dat Ellie na haar vakantie weer begint, wordt op het strand van Broadchurch het lichaam van de 11-jarige Daniel Latimer gevonden. Hij blijkt vermoord te zijn. Ellie is goed bevriend met de Latimers en heeft er dan ook moeite mee om de dood van Daniel te onderzoeken. Desondanks zet ze, samen met Hardy, alles op alles om de moordenaar te vinden. Dat is geen gemakkelijke taak, want de inwoners hebben ieders een theorie over wat er gebeurt zou kunnen zijn. Ook de journalisten die zich bezig houden met de zaak maken het niet gemakkelijk voor de detectives en zorgen voor veel ophef. Uiteindelijk zit de moordenaar in zeer onverwachte hoek en staat het hele stadje op zijn kop.

LifebyAnne review netfixreview

Het verhaal van de serie is zo boeiend, dat je alle afleveringen achter elkaar wilt kijken. Je wordt er in meegetrokken en gaat diverse mensen verdenken van de moord op Daniel. De acteurs zetten een overtuigende rol neer met veel emoties, waarin je je -zeker als ouder- goed kunt verplaatsen.

Ik ben nog bezig met seizoen twee, maar ik kan al wel zeggen dat Broadchurch in mijn top 10 staat. Wat ik leuk vind is dat het tweede seizoen (waarin een oude zaak van Hardy centraal staat) eigenlijk al begon in seizoen één, terwijl de verhaallijn van het eerste seizoen wordt afgerond in het tweede seizoen.

Britse series zijn toch wel mijn favoriet, naast Scandinavische crime. Er lijkt minder (fysiek) geweld in voor te komen dan in Amerikaanse series en ook de humor spreekt mij aan.

Ken jij Broadchurch al en wat vind je ervan?

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: