Happy Holidays! Feestmaand december

Het is de maand van de feestdagen, december! De Goedheiligman is alweer naar huis en de Kerstman staat voor de deur. Daarmee natuurlijk ook de Kerst en nieuwjaarsviering! Warmte, gezelligheid, lekker eten en drinken met familie en vrienden. Ik hou ervan!

Omdat we in het dagelijks leven al druk genoeg zijn, geniet ik er misschien nog wel extra van. Lekker met man en kind thuis op eerste Kerstdag en de tweede dag gaan we ‘s ochtends brunchen met de schoonfamilie en vieren we de happy holidays ‘s middags met mijn familie. Lekker eten, samen zijn en bovenal genieten van elkaar.

Versieren en decoreren

De voorbereidingen zijn intussen in gang gezet; vanmiddag samen met zuslief een boodschappenlijstje gemaakt en – eindelijk! – is ons huis kerstproof! Sinds vrijdagavond ben ik eigenlijk al bezig. Eerst samen met dochter de boom versieren en daarna de schalen en mandjes (deels) opmaken. Zaterdag nog wat hangers opgehangen en vanmiddag de finishing touch! Eerst ben ik met mijn drie zussen naar de Christmasworld bij Intratuin Duiven geweest, heerlijk struinen en ideeën opdoen. In het laatste deel van de winkel vond ik vaak leuke spullen, zo ook vandaag. Natuurlijk slaan we de Outlet die ernaast zit niet over, ook daar geslaagd. Dus toen we thuis waren heb ik alles lekker kunnen decoreren en ik ben blij met het resultaat!

De kerstboom heb ik vrijdag samen met Loriènn versierd, ze vindt dit een erg leuke bezigheid. Er is wel een balletje gesneuveld, maar dat maakt niet zoveel uit. Die zijn vervangbaar! Onder de stolp in de woonkamer heb ik een kerstmannetje en houten kerstboompje (vorig jaar bij Intratuin gekocht) toegevoegd en een streng lampjes op batterijen er omheen gelegd. Daarna ben ik beziggegaan om de mand in het keukenraam op te maken. Als ik daarmee begin heb ik nooit een idee hoe het er uit moet komen te zien, maar eenmaal bezig vormt het zichzelf.

Eettafel

Vanmiddag heb ik bij Intratuin een mooie porseleinen schaal gekocht (voor de helft!), samen met wat decoratie zoals het glazen klokje, een hanger in de vorm van een hartje wat open kan, de twee vaasjes, het kleine kerststerretje en de kralenketting (bij de outlet). Dit heb ik gecombineerd met het kleedje wat ik vorig jaar heb gehaald en twee geweitjes die ik bij De Kleine Winst in Oldebroek heb gekocht. De schaal staat op de eettafel en ik moet zeggen dat ik het toch wel mooi geworden vind! Ook staan er twee glazen kandelaars op de tafel, het lijken wel een beetje wijnglazen 😉 Aan het luik heb ik een leuke hanger gehangen.

Dan heb ik nog een leuk mandje naast de tv staan waar ik een mini-orchidee in heb gekocht. In het keukenraam staan ook nog twee kandelaars, waarvan ik er vorig jaar één heb gekocht in de Outlet en vandaag de andere. De veertjes vond ik daar ook en staan er leuk bij. Op het dressior staat een houten ster met lampjes met daarbij twee kerststerretjes, een waxindehouder met een jasje aan en een mooie glazen bal.

Ik geniet altijd met volle teugen van deze dagen. Je brengt tijd door met je geliefden en het brengt je tot elkaar.

Oud en Nieuw

Ook oud en nieuw gaat bij ons niet ongemerkt voorbij. We hebben nu een aantal jaren de traditie om dit te vieren met een vaste vriendenclub en af en toe waait er iemand binnen. Dit jaar vieren we het bij ons thuis, dus manlief en ik zijn al een beetje begonnen met de voorbereidingen. Eerst een planning gemaakt en nu langzaamaan kijken wat er nog moet gebeuren. Dat organiseren doe ik heel graag, dus dat komt wel goed!

Hoe hebben jullie het thuis versierd en kijk je uit naar de feestdagen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: