Haarverzorging – shampoo voor de gevoelige hoofdhuid

Een onmisbaar product in je dagelijkse verzorging is shampoo. Je wilt dat je haar er mooi uitziet, niet pluist en niet vet is. Shampoo is in alle soorten en merken verkrijgbaar, maar niet alle merken hebben een prettige reactie op je haar en/of hoofdhuid. Sinds 2015 maak ik gebruik van de shampoo van Yves Rocher. Deze shampoo’s zijn gemaakt op natuurlijke basis en bevatten onder andere geen parabenen en kleurstoffen. Daarnaast zijn de flessen recyclebaar en draag je daarmee bij aan de natuur.

In de loop der jaren heb ik al veel verschillende soorten shampoo gebruikt, maar elke keer merkte ik na verloop dat mijn haar eerder vetter werd en mijn hoofdhuid geïrriteerd raakte. Dus dan ging ik maar weer over naar een ander merkje. Dit ging dan ook weer een tijdje goed, totdat hetzelfde probleem weer terugkeerde. Andrélon, Syoss, Guhl, Elvive, ik heb ze allemaal in mijn haar gehad. Toen ik zwanger was van Loriènn had ik vet haar, roos en een erg gevoelige hoofdhuid (ja het is waar, meisjes halen de schoonheid bij de moeder weg…) en de shampoo die ik toen gebruikte hielp niet echt meer. Meestal moest ik om de dag mijn haar wassen, wat er ook weer voor zorgt dat je hoofdhuid gevoeliger wordt. In mijn badkamer was een flesje Repairshampoo van Yves Rocher blijven staan en deze heb ik toen maar eens geprobeerd, want mijn haar is ook best breekbaar. Nadat ik deze shampoo een aantal keer gebruikte, merkte ik zichtbaar dat mijn hoofdhuid een stuk rustiger werd en mijn haar was ook niet meer zo vet (dank je zusje, voor het laten staan van de shampoo!).

Sindsdien maak ik gebruik van de shampoo van Yves Rocher. Laatst ben ik weer even teruggevallen op Elvive, maar mijn hoofdhuid deed na het wassen zo’n pijn dat ik de flessen meteen aan de kant heb gezet. In de meeste shampoo’s worden namelijk parabenen, siliconen en kleurstoffen verwerkt, terwijl de shampoo’s van Yves Rocher allemaal op plantaardige basis gemaakt zijn. Het merk houdt de schoonheid van de vrouw als ideaal aan en combineert met diverse planten en bomen.

Omdat ik door mijn voorraad heen ben, heb ik maandag weer een bestelling gedaan. Op de site kwam ik een voor mij nieuwe shampoo tegen: de milde shampoo met hamamelis (of Toverhazelaar, een plant die onder andere vitamine B4 en etherische olie bevat). Hamamelis wordt over het algemeen gebruikt bij huidaandoeningen en werkt daarom goed voor de gevoelige hoofdhuid. Ik heb de shampoo nog niet eerder geprobeerd en ben dus ook erg benieuwd naar het resultaat. De productrecencies zijn positief en een aantal gebruikers geven aan dat zij na het wassen alleen de voedende verzorgingscrème in hun haar doen, welke ik al geruime tijd gebruik.

Milde shampoo van Yves Rocher

 

Daarnaast heb ik ook de LowShampoo besteld. Dit is een shampoo waar al conditioner in verwerkt is en die niet schuimt. Ook van de voedende verzorgingscrème heb ik twee flesjes besteld, want die gebruik ik bijna dagelijks. Deze crème maakt mijn haar minder droog én zorgt ervoor dat mijn krullen nog mooier zijn.

Voedende verzorgingscrème
LowShampoo

 


21.07

Inmiddels is de bestelling binnengekomen, waaronder dus de shampoo’s. Morgen ga ik de milde shampoo proberen, ik ben heel benieuwd naar de werking ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: