Eurovisie Songfestival 2018 – Netherlands twelve points?

De hype is weer losgebarsten: het Eurovisie Songfestival (Eurovision Song Contest). Ik ben toch best wel een trouwe kijker en hoewel sommige nummers niet om aan te horen zijn (of zien), is het toch wel iets waar ik met plezier naar kijk. Namens Nederland doet Waylon mee met ‘Outlaw in ‘em’.

 

Gelukkig vonden de kijkers in Europa het nummer goed genoeg om door te mogen, maar jonge jonge, wat duurde het toch weer lang voordat de we – eindelijk! – the Netherlands hoorden! Het songfestival vindt dit jaar plaats in Lissabon, Portugal. Salvador Sobral deed vorig jaar mee voor Portugal met het prachtige ‘Amar Pelos Dois’ en won het Songfestival:

 

 

Waylon is natuurlijk geen onbekende voor het Songfestival, vier jaar geleden deed hij samen met Ilse de Lange mee als de Common Linnets en ze werden toen tweede. Een prestatie die we – tot 2013, waar Anouk op de negende plek eindigde en eigenlijk het pad weer openstelde – met ons landje niet meer gewend waren. Samen met Ilse was Waylon een gouden combinatie en dat liet het publiek ook wel merken. Helaas eindigden we toen net achter de vrouw met de baard, Conchita Wurst. Maar goed, Nederland stond weer even op de kaart als kanshebber. Er hebben de afgelopen paar jaar ook een aantal artiesten meegedaan die het helaas niet tot de top tien, of zelfs de finale schopten, maar ik heb goede hoop voor dit jaar!

Bron: Televizier.nl

 Zaterdag

Het viel me tijdens de tweede halve finale op dat de meeste nummers die gezongen worden, rustiger zijn in muziek, dans en spektakel. Het is niet meer zo over the top als eerder en dat spreekt mensen volgens mij ook beter aan. Zaterdag is de grote finale. Hopelijk zijn de mensen in Europa ons net zo goed gezind als in 2013 en 2014 en zelfs vorig jaar met Douwe Bob – dat was ook een heerlijk nummer trouwens. Ik denk dat Waylon het wel goed gaat doen. Dit nummer past bij hem, het past bij zijn stem en het is lekker Rock ‘n Roll! Een top tien plaats zou er toch wel in moeten zitten, maar als ze het dan net zo spannend maken als donderdag…

We gaan het maar weer zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: