Dagje uit: Het Grote Kabouterbos

Met deze zonnige dagen vind ik het heerlijk om buiten te zijn en dingen te ondernemen of een dagje uit te gaan. Sinds ik moeder ben geworden, doe ik dit natuurlijk graag met mijn gezin. Dit Hemelvaartweekend hebben we het getroffen met het prachtige weer en zijn wij er met ons drieën lekker op uitgetrokken. 

Mijn vriendengroep bestaat voornamelijk uit andere ouders en die hebben vaak leuke en goede tips waar heen te gaan met je kroost. Zo ben ik bij Het Grote Kabouterbos in Dronten terecht gekomen; een pannekoekenhuis met een speeltuin en een stukje bos ernaast. In datzelfde bos bevindt zich het Kabouterpad, een leuke wandelroute voor kinderen met verstopte kabouters, speelhuisjes en kabouterweetjes.

Omdat manlief en ik de dag na Hemelvaart beiden vrij waren, hadden we bedacht dat het wel leuk zou zijn om iets te gaan doen waar ons meisje ook wat aan zou hebben. Aangezien het Kabouterpad makkelijk te belopen is, leek dat een goed idee. Na eerst de verkeerde kant opgereden te zijn (20 minuten uit de richting, maar ach… lang leve vrij zijn!), kwamen we aan op de goede bestemming. Het restaurant was nog wel gesloten, maar het Kabouterpad is te allen tijde begaanbaar. Dochter werd uit de auto getild, maar gaf direct aan gedragen te willen worden…

Bij papa op de arm werd het pad betreden en ik moet zeggen: het is leuk! Zodra je het poortje door bent hangt er een welkomstbord aan een boom en zie je het eerste speelhuisje staan en een huisje waar je naar binnen kunt gluren om de kaboutertjes te bekijken. Verspreid over het pad staan, zitten of hangen er (kleine) kabouters op de grond of in de bomen, zien de wegwijzers eruit als kabouters en vind je nog meer informatiebordjes over wat kabouters doen. Het pad neemt je mee het bos in, wat ontzettend rustgevend werkt, moet ik zeggen. Je komt veel tegen en we hebben zelfs een hert gezien!

 

 

 

Samen lopen

Onze dochter vindt alles interessant (behalve dieren, want die zijn van dichtbij toch wel eng…) en doet graag alles alleen, maar als er andere kindjes zijn waarmee ze kan spelen, vindt ze dat ook wel erg leuk. Er liep een andere vader met twee dochters tegelijk met ons op en één ervan had ongeveer de leeftijd van de onze. Dus dat werd handjes vasthouden en samen lopen! De andere kindjes waren alleen iets ongeremder en klauterden overal op en af, dochter is toch iets afwachtender en bekijkt alles graag vanaf papa’s arm. Wanneer je het pad uitgewandeld hebt, is er achter het restaurant nog een leuke speeltuin met paddestoelenhuisjes, schommels, trampolines enzovoorts en ook is er een binnenballenbak.

 

Omdat het restaurant nog gesloten was hebben we helaas geen pannenkoeken kunnen proeven, maar het is een leuke ervaring voor kinderen (en toch ook wel de ouders!) om hier heen te gaan.

http://www.kabouterbosdronten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: