Bikiniproof #1: -7,9 kilo!

Yep, ook bij mij is het weer zover: de zomer is begonnen, dus moet ik er aan geloven. Weg met de kilo’s en op naar bikiniproof worden! Officieel ben ik nu 1,5 jaar bezig met afvallen en ik moet zeggen dat het nu de goede kant op gaat.

Tijdens de zwangerschap van m’n dochter ben ik in totaal 27 kilo aangekomen… Gelukkig bestond dit voornamelijk uit vocht en uiteindelijk bleek ik qua gewicht 5 kilo zwaarder, 89,5 kilo. Sinds februari 2016 ben ik gestopt met borstvoeding geven en bewust bezig gegaan met afvallen. De eerste 3 kilo gingen er vrij makkelijk vanaf en destijds voelde ik mij daar al goed bij. Toch, als ik mijzelf op foto’s zag, voelde ik me nog steeds dik. In 2014 woog ik namelijk 76 kilo en ik wilde (en wil nog steeds) graag weer terug naar dat gewicht.

april 2014
augustus 2016
juni 2017

 

 

 

 

 

Gelukkig ben ik nu al op de goede weg! Ondanks dat ik een ontzettende zoetekauw ben, weet ik mijn eten over het algemeen goed te verdelen. Na die eerste drie kilo bleef ik een beetje hangen en heb ik hulpmiddelen ingezet: de boeken van Sonja Bakker. Daarmee viel ik nog eens 2,5 kilo af en zat ik weer op het gewicht van net voordat ik zwanger raakte. Daarnaast sport ik twee keer per week door te volleyballen, op woensdag 1,5 uur trainen en in het weekend een wedstrijd spelen. Tijdens de zomermaanden is er een stop, dus probeer ik op zoveel mogelijk andere manieren te bewegen (fietsen, wandelen). Ook doe ik bijna elke ochtend een aantal oefeningen: 30 squats en 30 buikspieroefeningen, met daarbij vaak ook lunges en oefeningen voor de ‘kipfiletjes’ (een vol waterflesje in elke hand, armen strekken en 15x je armen omhoog bewegen).

voortgang sinds 6 juni

Na het nieuwste boek van Sonja twee keer te hebben gebruikt, ben ik sinds 6 juni (85 kilo, weer een kilo aangekomen) verder gegaan met calorieën tellen. Hiervoor gebruik ik de app Food en dit werkt voor mij nog beter. Vanochtend ben ik op de weegschaal gaan staan en deze gaf aan dat ik nu 81,6 kilo weeg, yes! Ik zie nu zelf dat mijn bovenbenen en enkels dunner zijn geworden en op foto’s dat mijn buik is afgeslankt. De kipfiletjes mogen nog wel wat minder, maar dat komt ook wel goed.

Ik ben al aardig op weg om weer een, voor mij, prettig figuur te hebben. Gelukkig heb ik nog even voordat we op vakantie gaan en kan ik er nog vol tegenaan. Het belangrijkste is natuurlijk dat elk lichaam bikiniproof is, zolang jij je er goed bij voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: