Bikiniproof #2 – stagnatie….

Zo trots als ik was in de eerste blog, zo gefrustreerd ben ik nu… Mijn gewicht blijft hangen en wordt zelfs een beetje meer. Sinds zo’n twee weken stagneert het allemaal een beetje en ik heb de laatste week ook wel m’n snaaimomenten gehad…

Ik ben altijd al een jojo geweest met mijn gewicht. Zodra ik een week niet op mijn eten let of beweeg, ben ik weer een kilo zwaarder. En dat is iets wat mij ontzettend frustreert. Vaak kijk ik wel met enige jaloezie naar meiden en vrouwen met mooi slank figuur, want wie wil dat nou niet? Helaas ben ik niet gezegend met het slank-gen en zal ik er alles aan moeten doen om te zorgen dat de kilo’s eraf blijven. Wat betekent dat ik minstens én keer per week moet sporten/bewegen en héél goed op mijn eten moet letten.

Pil

Waar het misschien ook wel door komt is dat ik, ondanks dat ik niet meer ongesteld wordt, wel aanvoel wanneer het eigenlijk mijn stopwerk zou zijn. Sinds eind mei ben ik aan de prikpil, omdat ik niet meer zwanger mag raken (waarom lees je hier). Ik had eerst een spiraal, maar die is uitgezakt… (ja dat kan!) Dus heb ik moeten kiezen voor een andere vorm van anticonceptie en dat is de prikpil geworden. De gewone pil vergat ik og wel eens in te nemen en dat risico kan ik nu niet meer nemen. Maar goed, die hormonen van de stopweek gieren dus wel door mijn lijf en schreeuwen om zoetigheid. Dus ja, dan laat ik me een beetje gaan en verdwijnt er een reep chocolade zo in het mondje… Ik heb er al spijt van zodra ik eraan begin, maar kan dan meestal niet de wilskracht opbrengen om te stoppen met eten.

Gezond!

Gelukkig gebeurt dit niet altijd en weet ik me over het algemeen netjes te gedragen. Momenteel zit er één kilo meer aan dan de vorige keer, dus het valt nog mee. Maar doorzetten is het woord! Veel water drinken (doe ik zéker niet genoeg), goed eten en bewegen. Dat laatste gaat wel goed, ik probeer iedere week minimaal 5 kilometer te wandelen en ik loop op m’n werk ook wel aardig heen en weer tussen de gebouwen. Want naast wat kilo’s kwijt, wil ik bovenal een gezond leven lijden. Ik heb immers wel een voorbeeld te stellen aan mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: